Печінка: 5 продуктів, які допоможуть їй оновитися

Закордонні спеціалісти провели аналіз різноманітних досліджень, спрямованих на вивчення складових харчового раціону людини. Згідно з їхніми висновками, вони висвітлили продукти, які сприяють виведенню токсинів і очищенню печінки. Про це пише ua-vestnik.com.

Експерти вказують, що серед продуктів, які найбільше завдають шкоди нормальному функціонуванню печінки, слід відзначити вживання жирної і смаженої їжі, особливо ж зловживання алкогольними напоями. Для нейтралізації негативного впливу цих складових раціону можна включити зелений чай до щоденного харчування, оскільки цей напій володіє відмінними антиоксидантними властивостями, завдяки високому вмісту катехінів.

Позитивний вплив на стан печінки також виявляє гарбуз, який сприяє виділенню сечі та ефективно очищає орган від токсинів. Яблука, багаті пектином, також вважаються ефективним засобом для підтримки здоров'я печінки.

Згідно з експертною думкою, цибуля і часник, завдяки вмісту аліцину, володіють корисними властивостями для очищення печінки. Вживання броколі та капусти також активізує метаболізм і сприяє швидшому відновленню пошкоджених клітин зазначеного органу.



Переглядів: 474
Поширень: 0

Останні новини