Бійцям на фронт вінничани передали чергову партію хімічних грілок, тепловізорів та дронів

Хімічні грілки – незамінна річ на фронті під час зими, коли температура нижче нуля і в польових умовах бійці не можуть зігрітися. Щоб підтримати їх здоров’я та боєздатність, Вінницька міська рада разом з Вінницькою громадою передала чергову партію таких термопакетів українського виробництва на Куп’янський напрямок.

За словами заступника міського голови Андрія Очеретного, з кінця листопада 2023 року і до цього часу муніципалітет передав на фронт 110 тисяч хімічних грілок.

“Мінусова температура надворі – це завжди про дискомфорт. Особливо в польових умовах. Щоб наші Захисники та Захисниці мали можливість зігрітися в окопах та бліндажах, передали їм чергову партію термопакетів. Так, дві тисячі хімічних грілок сьогодні відправили на фронт до наших оборонців. Їх військова частина цілодобово виконує бойові завдання на Куп’янському напрямку, – розповідає Андрій Очеретний. – За відгуками військових, такі термопакети – це дієва річ. Вони тривалий час зберігають температуру і не демаскують позиції. Будемо докладати всіх зусиль для того, щоб і надалі якісно допомагати нашим Збройним Силам України. Нагадаю, що у 2024 році за кошти, закладені у бюджеті на підтримку армії, в планах закупівля транспорту, БпЛА, тепловізорів тощо”.

Серед іншого під час зустрічі військовослужбовцям ще передали чотири тепловізори українського виробництва, а також дрони, виготовлені на одному з вінницьких підприємств.

Військові, які приймали допомогу у вигляді термопакетів, подякували місту за підтримку і зауважили, що взимку, в умовах низьких температур на фронті гостро стоїть потреба не лише в озброєнні, а й у споряджені та засобах обігріву. Втім, техніці у вигляді дронів та тепловізорів теж пообіцяли знайти застосування.

"Це обладнання обов'язково стане нам у пригоді", – сказали вони.


Теги: підтримка

Переглядів: 313
Поширень: 0

Останні новини