У мікрорайоні Тяжилів побудують реабілітаційно-спортивний комплекс для захисників

Водночас комплекс зможуть відвідувати всі категорії населення включно з переселенцями.

У Вінницькій міській громаді стартував проєкт будівництва сучасного реабілітаційно-спортивного комплексу. Його облаштують переважно для військових ЗСУ, щоб прискорити адаптацію бійців до мирного життя.

25 січня у конференц-залі готелю «Франція» презентували план будівництва центру, а також провели благодійний захід, повідомляє Вінниця.info.

«Необхідність реабілітації зросла в рази з початку повномасштабного вторгнення. Ті наші хлопці, які лікуються в шпиталях, потім потребують серйозного фізичного, психологічного та соціального відновлення. Це виклики для громади, над якими нам треба працювати. З точки зору фізичної повноцінної, якісної реабілітації – цей проєкт має намір її створити», - повідомив під час виступу міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Ветеранський реабілітаційно-спортивний комплекс зведуть на території парку «Інтеграл», що в мікрорайоні Тяжилів у Вінниці. Відомо, що завдяки проєкту «Бюджет громадських ініціатив», там декілька років тому облаштували зони відпочинку.

Будівництвом займатиметься ТОВ «Європейські технології в будівництві» за підтримки благодійного фонду «Марікейт». Будівельна компанія зводила, зокрема, Театр на Подолі в Києві і Черкаський міський зоологічний парк «Roshen». Центр поділять на 7 просторів: фізкультурно-спортивний, простір відновлення та спокою, медичний простір, освітній, простір пресцентру, міжособистісний простір та гуманітарний.

Комплекс зможуть відвідувати всі категорії населення включно з переселенцями, особами з інвалідністю, людьми які зазнали психологічних і фізичних травм тощо. Але основний напрямок – саме робота з військовими.

«Другий поверх цієї будівлі буде простором для наших військових. Вони зможуть займатись ЛФК і відвідувати сеанси ерготерапії: в центрі працюватимуть лікарі фізично-реабілітаційної медицини. Тут популяризуватимуть здоровий спосіб життя, проводитимуть спортивні заходи дитячо-юнацьких шкіл Вінниці», - розповів керівник проєктів з відбудови Вячеслав Недзимовський.

Працюватимуть секції футболу, баскетболу, волейболу, гімнастики, боксу і тхеквондо. Вінничани та захисники зможуть відвідувати психолога, реабілітолога і спортивного тренера. Ці процеси полегшить спеціальна діджитал-платформа єСпорт.

Міський голова Сергій Моргунов уточнив, що реабілітаційно-спортивний комплекс на Тяжилові буде не приватним, а перебуватиме в комунальній власності.



Переглядів: 296
Поширень: 0

Останні новини