Січень у міській бібліотеці: вікторини, музичні конкурси, лексичні вправи, мозковий штурм

Вінницькі міські бібліотеки провели цикл патріотичних заходів до Дня Соборності України. Для вінницької молоді підготували вікторини, квест під назвою «Україна Соборна держава», історичні години та книжкові виставки тощо. Події, організували за підтримки департаменту культури Вінницької міської ради.

Вивчення історії та культурної спадщини країни, національна свідомість та патріотичні цінності – були у центрі уваги під час інформаційного дня «На шляху до Соборності України». Його провели у Вінницькій міській центральній бібліотеці для дітей та юнацтва. В його межах учнів Вінницького ліцею № 10 запросили на квест «Україна Соборна держава». Бібліотекарі підготували вікторини, музичні конкурси, лексичні вправи, мозковий штурм «Видатні українці».

«Юнаки та дівчата продемонстрували дуже гарні знання української мови, історії, культури. Такі молоді люди вселяють віру в те, що майбутнє України в надійних руках», – підкреслила бібліотекар книгозбірні та організаторка квесту Світлана Фурман.

Ще одним заходом став урок державності «Соборність – українська національна ідея», який організували у бібліотеці-філії № 12 для старшокласників Вінницького ліцею № 29. Кандидат історичних наук, заступник директора з виставкової роботи Музею Вінниці Євген Сафар'янс ознайомив хлопців та дівчат із історичними фактами про Україну, розповів про видатних особистостей, які були причетні до творення державності у часи правління УНР. Детально зупинився на періоді, коли саме Вінниця була столицею держави.

Спікер також нагадав про щорічну Всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, що відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.

«Усі заходи у наших закладах відзначилися великою активністю. Важливо підкреслити, що такі ініціативи сприяють формуванню глибокого розуміння і гордості за історію та духовну спадщину України серед молодого покоління», – підкреслила заступниця директора по роботі з дітьми у ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Ірина Єліна.



Переглядів: 358
Поширень: 0

Останні новини