Що відомо про масштабний блекаут у Криму: коментар ЗСУ

Увечері, 18 січня, в анексованому Криму спостерігався масштабний блекаут, що може свідчити про те, що Україна впливає на військові можливості росії на півострові не лише за допомогою вогневого способу, - повідомляє прес-служба ТСН.

Дану інформацію повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Вона підкреслила, що військові бази росіян також залежать від загальної електроенергії півострова, а "ускладнення життя" цим базам є одним із завдань Збройних сил України.

"Ситуація в Криму триває під гаслом продовження сезону "бавовни". Тому будуть ще відповідні зміни і в загальній логістиці. Нищення потенціалу ворога відбувається не тільки в суто вогневий спосіб. Треба розуміти, що військові бази, які розгорнуті на Кримському півострові, так само живляться від тої електрики, яка передбачена в загальному порядку, так само мають і водопостачання, і ускладнення їхнього життя. Це теж одне з наших завдань", - наголосила вона. 

Зазначається, що згідно з останніми повідомленнями, в окупованому Криму відбувся масштабний блекаут, що призвів до припинення електропостачання в багатьох населених пунктах півострова. Керч, Євпаторія, Судак і Роздольне повністю залишилися без світла. У Севастополі та Сімферополі також відключено електропостачання у великих районах. Коментуючи ситуацію, самопроголошений "гауляйтер Криму" Сергій Аксьонов повідомив, що часткове відключення електроенергії сталося через аварійне спрацювання обладнання на Балаклавській ТЕС.



Переглядів: 466
Поширень: 0

Останні новини