Міська рада оголосила тендер на закупівлю тепловізорів для військових на суму близько 32 мільйонів гривень

Виконавчий комітет Вінницької міської ради оголосив тендер на закупівлю технічного обладнання для Збройних Сил України на суму близько 32 мільйонів гривень. Зазначений тендер був оголошений на платформі публічних закупівель Prozorro.

Планується придбати 200 тепловізорів (тепловізійних монокулярів). Тепловізори використовуються як "очі" для Збройних Сил, дозволяючи військовим вчасно виявляти ворога в умовах обмеженої видимості, особливо в нічний час. За технічною документацією, ці пристрої здатні розпізнавати людей на відстані до 1,9 кілометра і мають захист від пилу та вологи, витримуючи занурення у воду на глибину до 1 метра протягом 30 хвилин без пошкоджень.

Вінницька міська рада раніше передала значну кількість подібного обладнання військовим частинам у 2023 році і на початку 2024 року.

Додатково зазначено, що Вінницька міська рада вже опрацювала результати військових тендерів на Prozorro. З шести оголошених на початку року тендерів з двома переможцями буде укладена угода. Так, Вінниця придбає 40 так званих ловців шахедів – пошукових прожекторів Bandera для потреб ЗСУ, а також 40 блоків багатоканальної зарядки Bandera Power 225 S.



Переглядів: 269
Поширень: 0

Останні новини