В одній із країн ЄС можна купити будинок за 13 євроцентів: умови

Влада таким чином хоче збільшити населення міста. Про це пише ТСН.

Ще одна країна вирішила продавати будинки за безцінь, аби привабити нових мешканців. Цього разу мова йде про місто в Хорватії. Його влада пропонує будинки за 13 євроцентів. 

Про це пише danica.hr.

Місто Леград, розташоване в Хорватії, вирішило взяти приклад з Італії, де також часто за безцінь продають будинки, щоб привабити нових жителів. 

Хорватський Леград продає будинки за символічну, але конкретну ціну - 13 центів. Все це для того, щоб "виправити" демографічну ситуацію.

Леград - сільське містечко в Хорватії, розташоване на річці Драва, прямо на кордоні з Угорщиною. Тут багато зелених зон, тож доступ до природи забезпечений. Тут також можна поніжитися біля води. 

Невелика громада Леграду наразі налічує лише 2 000 мешканців і хотіла б збільшити цю кількість. Саме тому місцева влада запустила програму, щоб заманити сюди молоді сім'ї.

"Ми стали прикордонним містом, яке мало транспортне сполучення з іншими місцями. Відтоді населення поступово зменшується". - сказав тоді мер міста Іван Саболіч в інтерв'ю Reuters.

Вимоги до потенційних мешканців - сімейна пара до 45 років, без власного житла. Перевага надаватиметься людям із дефіцитними професіями або ж з дітьми. 


Теги: будинки

Переглядів: 290
Поширень: 0

Останні новини