Міська рада повідомила підсумки роботи служби у справах дітей за 2023 рік

У 2023 році служба у справах дітей Вінницької міської ради продемонструвала високу ефективність своєї роботи. Загалом, фахівці отримали та обробили близько 12 тисяч звернень від громадян, установ і організацій, що включало як усні, так і письмові звернення. Крім того, надано понад 4100 консультацій з питань соціального захисту дітей.

«Важливо, що систематична робота Служби у справах дітей особливо актуальна під час повномасштабного вторгнення, адже турбота про найменших жителів громади – один із пріоритетів Вінницької міської ради. Служба у справах дітей має відношення фактично до кожної сім’ї, де є дитина. Ми дбаємо про маленьких вінничан, здійснюємо контроль за дітьми-сиротами, позбавленими батьківського піклування та тими, хто знаходиться у складних життєвих обставинах. Також не забуваємо і про дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій. Наразі дітей з таким статусом у Вінницькій громаді нараховується 300», – зазначає начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

У Вінницькій громаді нараховується 266 дітей, які є сиротами або позбавленими батьківського піклування. Серед них 84 - діти-сироти, а решта 182 - діти, які втратили батьківське піклування. Протягом 2023 року вдалося розмістити одну дитину у прийомну сім'ю, а ще 10 дітей отримали притулок у відповідних установах, зокрема 9 - у МЛ "Центр матері і дитини" та 1 - у Жмеринському реабілітаційному центрі.

У той же період Служба у справах дітей обробила 6665 усних і 1261 письмових звернень громадян, а також 4135 звернень від установ та організацій. Фахівці провели 4103 консультації з соціального захисту дітей та підготували 2208 запитів, клопотань та інформацій, що стосуються захисту прав та інтересів дітей.

Важливою формою роботи Служби у справах дітей є контроль за умовами утримання і виховання дітей, які перебувають на обліку. У 2023 році обстежили умови проживання 714 дітей, які проживають у 464 сім’ях та здійснили контроль за усиновленими дітьми у 74 родинах, з них: 13 у прийомних сім’ях, дитячому будинку сімейного типу, 62 дитини-сироти, дитини, позбавлених батьківського піклування, які проживають у 61 опікуна/піклувальника.

Окрім того, двічі перевірили стан роботи із соціально-правового захисту дітей та стан виховної роботи з дітьми у навчальних закладах: Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини, Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, Вінницький навчально-реабілітаційний центр «Гніздечко». Провели 2183 профілактично-виховних бесід з метою з'ясування причин та умов, які призвели до порушення прав дітей, бездоглядності, вчинення правопорушень: з дітьми – 1146 бесід, з батьками та особами, що їх замінюють, – 1037 бесід.

Свою роботу фахівці Служби у справах дітей продовжують і в 2024 році.



Переглядів: 418
Поширень: 0

Останні новини