Безкоштовна служба супроводу та служба перевезення осіб на кріслах колісних у Вінниці: як отримати допомогу

У місті Вінниця, за підтримки міської ради активно функціонують служба супроводу та служба перевезення осіб на кріслах колісних за ініціативою Громадської організації "Гармонія". Протягом 2023 року служба супроводу забезпечила 2242 послуги, а служба перевезення – 10 443 послуги. Ці служби продовжують активно працювати і зараз.

За словами Олени Чорнобривенко, директорки центру реабілітації "Гармонія" імені Раїси Панасюк, обидві послуги користуються попитом серед мешканців Вінниці. Зокрема, протягом 2023 року 281 особа скористалася послугами служби перевезення, а 145 осіб скористалися послугами служби супроводу. Зазвичай це люди з інвалідністю, зокрема з порушенням опорно-рухового апарату, які потребують допомоги, щоб виходити з дому та переміщатися до певних місць.

Ці служби допомагають дістатися до різних місць, таких як вокзали, лікарні, аптеки, навчальні заклади, Прозорі офіси та інші соціальні установи. Вони також надають підтримку в отриманні психологічних та юридичних послуг, а також участь у виборах та інших заходах.

У розпорядженні служби перевезення – комфортабельні автівки, оснащені підіймачами. Наразі їх на базі ГО «Гармонія» чотири. Зайти і вийти з машини допоможуть працівники служби супроводу – наразі їх працює двоє. Хоча служба перевезення і служба супроводу часто працюють разом, це дві окремі послуги.

Щоб скористатися послугами, потрібно зателефонувати за номером 067-430-00-62. Заявки приймає диспетчер, який на лінії з 09:00 до 17:00. Про виїзд варто повідомити за два робочих дні. Замовлення на авто/залізничний вокзали здійснюється у будь-який час доби. Обидві послуги безоплатні та діють у межах Вінницької міської територіальної громади.



Переглядів: 433
Поширень: 0

Останні новини