На Вінниччині посадовець медичної служби організував корупційну схему: подробиці

Схему протиправної діяльності викрили слідчі слідчого управління разом з оперативниками управління стратегічних розслідувань за сприяння департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

За словами заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, посадовець вимагав гроші у військового, який проходив військово-лікарську комісію у зв’язку із хворобою, за видачу останньому рішення про визнання його обмежено придатним до проходження військової служби. У разі, якщо боєць відмовився, працівник медичної служби клопотав за визнання людини повністю придатною.

Під час отримання хабаря 2500 доларів США фігуранта затримали.

«У ході обшуків поліцейські вилучили майже 15 тисяч доларів США та понад 100 тисяч гривень, мобільні телефони, банківські картки, флеш-носії, печатки, штампи, документацію, чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності», - йдеться у повідомленні поліції.

12 січня за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Зазначається, що суд обрав підозрюваному запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.



 



Переглядів: 375
Поширень: 0

Останні новини