Сергій Моргунов відвідав відремонтовану амбулаторію у селі Писарівка: деталі та фото

Вінницький міський голова, Сергій Моргунов, відвідав амбулаторію у селі Писарівка, яка входить до КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Вінниця". Під час візиту він розмовляв із медичним персоналом та пацієнтами про переваги, які отримала громада після реконструкції закладу.

Роботи з оновлення амбулаторії у селі Писарівка почалися наприкінці останнього повоєнного року, але через повномасштабне вторгнення їх призупинили. Лише у 2023 році роботи було відновлено, і тепер у закладі створено всі необхідні умови для забезпечення комфорту та затишку для пацієнтів і медичного персоналу.

Ангеліна Орел відвідала свого сімейного лікаря зранку і отримала несподівану можливість поспілкуватися із міським головою, що викликало в неї велику радість.

«Я ходжу до цієї амбулаторії із 1966 року. Відтоді тут робили лише косметичний ремонт. А тепер дуже гарно зробили – по-сучасному. Всі жителі громади задоволені. Тут і маніпуляційні є, і зручні кабінети. Працюють дуже чуйні та професійні лікарі», – каже відвідувачка амбулаторії.

За словами міського голови Сергія Моргунова, Вінниця продовжує покращувати медичну мережу. Зі впровадженням реформи децентралізації, за прем’єрства Володимира Гройсмана, вдалося багато зробити в напрямі оновлення первинної ланки охорони здоров’я, а наразі зусилля спрямованні на модернізацію вторинної. Мова йде про стаціонари, адже в умовах війни це надзвичайно важливо.

«Щодо Писарівки, хочу нагадати, що у 2020 році це село було приєднане до Вінницької міської територіальної громади. І ми тоді вже брали зобов’язання покращити умови роботи і перебування пацієнтів, і надання медичних послуг. Для нас в цілому один із головних пріоритетів – налагодження належної роботи первинної медицини на рівні ЦПМСД, – підкреслив очільник громади. – Те, що ми бачимо сьогодні в цій амбулаторії, це втілення комплексу рішень. Тут зробили достатньо гарний ремонт як за рахунок коштів НСЗУ, власне Центру, так і міського бюджету. Важливо, що враховано й елемент енергозбереження, встановлено теплові насоси і створено, в першу чергу, комфортні умови для пацієнтів і медичного персоналу. У реалізації цього проєкту ми дійсно бачимо синергію – поєднання планів і бачення розвитку охорони здоров’я з ініціативою мешканців самої громади».

Як наголосив депутат міської ради Дмитро Науменко, який безпосередньо працює на цьому окрузі, наразі Писарівська амбулаторія є прикладом злагодженої роботи.«На сьогодні зроблено дуже якісний ремонт. Дякуємо міському голові за підтримку. Амбулаторія – це велика гордість нашого села», – каже він.

Зокрема, під час капітального ремонту у приміщенні амбулаторії Писарівки замінили вікна та двері, оновили ґанок, облаштували пандуси, кабінети для фізіотерапевтичних процедур, лабораторної діагностики, невідкладної допомоги, роботи сімейних лікарів, маніпуляційні, нові санвузли та рецепцію.

«В першу чергу у закладі подбали про доступність різних верств населення. Також дуже серйозні питання були до опалення. Зараз систему теплопостачання повністю оновили, – розповідає директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Вінниця» Людмила Фіщенко, – В амбулаторії надається повний перелік послуг: огляд, лікування, щеплення, невідкладна допомога. Пацієнти можуть здати аналізи та пройти тести. Маємо також змогу, вперше за дуже довгий час, запрошувати сюди й вузькопрофільних фахівців. Уже уклали відповідну домовленість із Центром матері та дитини. Буквально 14 грудня його лікарі оглянули на місці 60 дітей і надали відповідні консультації».

Староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко своєю чергою зазначає, що проєкт із капітального ремонту медичного закладу для громади був надзвичайно важливим. Ініціатива мешканців знайшла своє відображення, зокрема у благоустрої території довкола, яка отримала перемогу у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив ВМТГ».

«Об’єктивно, реновація закладу не була б можливою, якби не приєднання до Великої Вінниці. На сьогодні у ньому отримують медичні послуги понад 3 тисячі декларантів. Це не лише жителі нашої територіальної громади, а й сусідньої, – каже Владислав Кривешко. – Тут ми бачимо гарний рівень виконання робіт як всередині приміщення, так і надворі, що показує європейську самосвідомість і людей, котрі тут працюють, і людей, котрі були дотичними до капітального ремонту амбулаторії. Такий європейський підхід ми будемо впроваджувати й надалі під час реалізації інших суспільно-важливих проєктів».



Переглядів: 500
Поширень: 0

Останні новини