Вчені виявили нову можливість лікування невиліковних пухлин

Група дослідників з Бригамської жіночої лікарні в Бостоні виявила новий метод лікування раку, який володіє стійкістю до різних хіміотерапевтичних препаратів, про це пишуть elegantwoman.kyiv.ua.

Експерти стверджують, що преодоління несприйнятливості пухлин до лікування можливо шляхом використання комбінації трьох препаратів, включаючи новий клас інгібіторів ферменту глюкозо-6-фосфатдегідрогенази. Ці ферменти утворюють метаболічний шлях, відомий як пентозофосфатний, і відповідають за утворення важливої сполуки - НАД-Ф, що бере участь у численних біохімічних реакціях.

Дослідники також встановили, що пухлини раку проявляють інтерес до глюкози, поглинаючи її. Це активує процес окислення глюкози (гліколіз) вони отримують енергію для зростання та розмноження злоякісних клітин. Крім того, вони виявили, що в мітохондріях збільшується процес споживання кисню.

Дослідники провели експерименти на мишах, які показали, що призначення в певному порядку комбінації таксанів, антрациклінів та інгібіторів глюкозо-6-фосфатдегідрогенази поліпшує виживання гризунів, що страждають від раку молочної залози.


Теги: медицина

Переглядів: 431
Поширень: 0

Останні новини