Печінка: що потрібно їсти, щоб підтримати її здоров'я

Жирна, смажена їжа та інші зайві продукти негативно впливають на печінку, порушуючи її здатність виводити токсини і погіршуючи самопочуття людини. Але чи можна природним шляхом очистити печінку? Звісно! Про це пише womanlife.kyiv.ua.

Ефективне очищення печінки починається з правильного харчування. Почнемо з зеленого чаю, який містить антиоксиданти та катехіни, допомагаючи виводити токсини з організму.

Гарбуз вражає своєю спроможністю сприяти регенерації ушкоджених клітин печінки через жовчогінну та сечогінну дію. Існують різні способи вживання гарбуза для підтримки печінки, але сам по собі гарбуз вже корисний.

Незчищений овес приємно здивує вас своєю жовчогінною та детоксикаційною дією - саме те, що потрібно для підтримки печінки. Його можна вживати у вигляді киселю або в пророщеному вигляді зерен.

Цибуля та часник мають аліцин, речовину, яка допомагає печінці справлятися з токсинами.

Яблука не лише смачні, але й мають жовчогінну дію та містять пектин, який зв'язує продукти розпаду і виводить їх, поки вони не завдають шкоди.

Також важливо включити до раціону броколі та цвітну капусту, які покращують метаболізм і мають жовчогінний ефект. Оливкова олія з лимонним соком вже відома як засіб для очищення печінки. Авокадо містить стимулятори роботи печінки, а куркума сприяє регенерації її клітин.

У грейпфруті міститься нарингенін, який нормалізує обмін глюкози та розпадає зайві жири в печінці.

Волоські горіхи містять аргінін і глутатіон. Перший послаблює токсичність продукту розпаду, аміаку, а другий допомагає печінці в боротьбі з токсинами. У поєднанні вони є набагато ефективнішими. Можливо, є ще продукти, які допомагають організму, але на цьому.


Теги: медицина

Переглядів: 500
Поширень: 0

Останні новини