Моторошні ДТП на Вінниччині, що стались за вихідні: наслідки

Внаслідок ДТП на Вінниччині постраждали п’ятеро людей, серед яких мотоцикліст та троє пішоходів. Наразі слідчі призначили проведення ряду експертиз.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області

Нещодавно, 27 квітня, близько 11:00  неподалік від міста Гайсин сталася аварія. За даними слідства, 40-річний водій автомобіля Volkswagen, що проживає у місті Дніпро,виконуючи маневр лівого повороту, не надав перевагу в русі та зіткнувся з автомобілем DAF, за кермом якого перебував 34-річний житель Тернопільської області, що рухався у зустрічному напрямку руху. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій Volkswagen отримав тілесні ушкодження і був доставлений до лікарні.

Вчора, 28 квітня, по вулиці Зодчих у місті Вінниця сталася ще одна аварія. За попередньою інформацією, 55-річна жителька смт Крижопіль, керуючи автомобілем Toyota, втратила контроль над транспортним засобом та скоїла наїзд на пішохода, який переходив дорогу по регульованому пішохідному переходу. Унаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди 43-річний місцевий мешканець отримав травми й був госпіталізований.

Того ж дня у селі Селище Вінницького району, по вулиці Лазо, 72-річний водій автомобіля ВАЗ, виконуючи маневр лівого повороту, зіштовхнувся з мотоциклом Honda. Унаслідок зіткнення 33-річний водій мотоцикла отримав травми і був доставлений до лікарні.

Цього ж дня, приблизно о 21:40 сталася аварія за участі 22-річного мешканця Тиврівської територіальної громади. Він керував автомобілем Skoda Octavia і не впоравшись з керуванням, наїхав на 33-річного чоловіка, який переходив дорогу по нерегульованому пішохідному переході. Потерпілий, місцевий мешканець, зазнав тілесних ушкоджень і був доставлений до лікарні.

Ще одна дорожньо-транспортна пригода трапилась на одній із вулиць обласного центру. 17-річний керманич, їдучи на електросамокаті Crosser, не впорався з керуванням і наїхав на 64-річну жінку, яка переходила проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переході. Вінничанка отримала травми і була доставлена до медичного закладу. За цим фактом розпочато кримінальне провадження згідно зі статтею 291 (Порушення чинних на транспорті правил). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до до п'яти років позбавленням волі.

Усіх учасників ДТП перевірили на стан алкоголю. Вони були тверезі. Транспортні засоби помістили на арештмайданчик.

За вказаними фактами слідчі розпочали досудове розслідування кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Усі обставини та причини дорожньо-транспортних пригод встановлюються.



Переглядів: 461
Поширень: 0

Останні новини