Мікроелементи, які допоможуть вам мати густе і блискуче волосся

Проблему випадіння волосся, за словами експертів, пов'язують із дефіцитом певних речовин, і її можна вирішити за допомогою засобів, що допомагають компенсувати цей недолік, про це пишуть medicalanswers.

"Випадання волосся є загальнорозповсюдженою проблемою, яку можна усунути за допомогою певних вітамінів і мінералів, необхідних для нормального росту волосся. Згідно з проведеними дослідженнями, велике випадання волосся може викликати дефіцит заліза або цинку. Отже, збільшення кількості цих важливих мікроелементів у раціоні може врятувати волосся", - повідомили фахівці з Великобританії.

Залізо

Коли в організмі людини недостатньо заліза, втрачається здатність виробляти достатньо гемоглобіну в крові. Гемоглобін несе кисень для росту і відновлення клітин тіла, включаючи ті, що сприяють росту волосся.

Вчені, опублікувавши дані Національної медичної бібліотеки США, підкреслили, що нестача заліза є найпоширенішим харчовим дефіцитом у світі і відомою причиною випадіння волосся.

"Клітини матриксу волосяних фолікулів є одними з найшвидше ділячихся клітин в організмі, і дефіцит заліза може сприяти випаданню волосся через його вплив на рибонуклеотидредуктазу, обмежуючи швидкість синтезу ДНК", - визначають дослідники.

Вони також зауважують, що ріст волосся з фолікулів забезпечується декількома генами, і деякі з них можуть бути регульовані саме залізом.

Дефіцит важливого мікроелемента зазвичай пов'язаний з недостатнім споживанням його з їжею, крововтратою або прийомом деяких ліків. Для його компенсації в раціоні слід включати м'ясо, печінку, бобові, незбиране зерно, сухофрукти, яєчний жовток, насіння гарбуза. У разі значного дефіциту може знадобитися також вживання засобів із залізом.

Цинк

Цей мінерал відіграє важливу роль у процесах росту волосся і відновлення їх структури, а також сприяє правильній діяльності сальних залоз біля фолікулів.

"Випадання волосся є одним із поширених симптомів дефіциту цинку, тому прийом його добавок або збільшення кількості цинкомістких продуктів в раціоні може допомогти при проблемах із тонким волоссям та їх випадінням", - відзначають фахівці.

Вони підкреслюють, що людський організм не може виробляти цинк самостійно, тому важливо отримувати його достатню кількість з їжею. Споживання продуктів тваринного походження, таких як яйця, молоко, натуральний йогурт, яловичина і печінка, є більш ефективним способом забезпечення організму цинком. З рослинних джерел цей мінерал засвоюється гірше.

"Отже, раціон, який включає достатню кількість м'яса, а також насіння і горіхи, молочні продукти, яйця та цільні зерна, є здоровим методом забезпечення організму необхідною.


Теги: медицина

Переглядів: 374
Поширень: 0

Останні новини