За вплив у винесенні "правильного вироку": на Вінниччині помічник судді та секретар вимагали від обвинуваченого хабаря

Вінницька поліція повідомляє, що 43-річний помічник та 64-річна секретар перебували в злочинній змові. Вони вимагали 2000 доларів від обвинуваченого за те, що вплинуть на суддю у винесенні ним «правильного вироку». Зловмисників затримали та повідомили про підозру. 

Помічник та секретар судді вимагали гроші у жителя Вінницького району, справа якого наразі перебуває на судовому розгляді. Вони пообіцяли вплинути на процес прийняття рішення по його справі, щоб йому не призначили покарання пов’язане з позбавленням волі.

Фігурантів затримали оперативники УСР у Вінницькій області разом з бійцями КОРДу після отримання ними 1500 доларів США. Передача коштів відбулась поблизу адміністративного приміщення суду перед початком слухання справи в суді.

Документували корупційний злочин слідчі слідчого управління разом з оперативниками управління стратегічних розслідувань.

Дії зловмисників кваліфікуються за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

 



Переглядів: 386
Поширень: 0

Останні новини