Міноборони розірвало всі договори з компаніями Ігоря Гринкевича через корупційний скандал

Міноборони розірвало всі договори з компаніями, що повʼязані з сімʼєю Гринкевичів, заявив заступник міністра оборони Віталій Половенко на брифінгу в «Інтерфакс-Україна».

Львівський бізнесмен Ігор Гринкевич був одним із найбільших постачальників Міноборони. Державне бюро розслідувань затримало його 29 грудня під час спроби дати хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління ДБР.

Ігоря Гринкевича також підозрюють у схемах із закупівлею одягу й білизни для ЗСУ, що завдали державі збитків у понад мільярд гривень. Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень. Утім, деякі контракти не виконані, а деякі – не в повному обсязі або за завищеними цінами.

Пізніше суд обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу в 429 мільйонів гривень.

Крім того, видання «Наші гроші» писало, що компанія сина Гринкевича, Романа, виграла тендер на будівництво Центру безпеки громадян на Львівщині за 33 мільйони гривень з завищеними цінами.



Переглядів: 452
Поширень: 0

Останні новини