Скільки нових ОСББ було створено у Вінниці у 2023 році: статистика в порівнянні з минулими роками

Протягом минулого року у Вінниці було засновано 75 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, які функціонують у 75 багатоповерхівках. Це на 41 об'єднання більше, ніж у попередньому році, коли було створено 34 ОСББ. 

За словами Ігоря Іванова, начальника відділу розвитку ОСББ Вінницької міської ради, перший рік війни призвів до зниження активності мешканців у створенні нових об'єднань через загальну невизначеність та невпевненість.

“За 2023 рік, завдяки нашим Збройним Силам, ми бачимо, що до людей поступово повертається впевненість в завтрашньому дні. Мешканці розуміють, що будинок належить їм та ніхто крім них не знає його потреб краще за них, відтак, саме ОСББ є тією формою управління, яка дозволяє швидше вирішити ті чи інші питання, які є у ньому. Активізації процесу сприяють і ряд програм, які діють на рівні міської ради, а також робота Ресурсного центру підтримки ОСББ. Тут містяни можуть цілком безкоштовно отримати усі необхідні консультації та супровід як на етапі створення об’єднання, так і подальшої його роботи”, – зазначає Ігор Іванов.

Фактично, за його словами, завдяки зазначеним факторам, а також активній позиції містян, кількість новостворених ОСББ за минулий рік стала найвищою зафіксованою за останні три роки. Наприклад, у 2021 році в місті було створено 70 ОСББ, а у 2020 році – 68. Для порівняння, у 2019 році у місті з'явилось 88 ОСББ.

Із новостворених у 2023 році ОСББ, 61 – об'єднання створили у старому житловому фонді місті, а 14 – у новобудовах.

Загалом, станом на 8 січня, у місті нараховується 898 ОСББ у 977 житлових будинках. На сьогодні ОСББ створені у понад 46% вінницьких багатоквартирних будинків. З початку поточного року у місті створили 1 ОСББ.



Переглядів: 353
Поширень: 0

Останні новини