Безкоштовне лікування безпліддя у жінок та чоловіків в Україні: хто може отримати допомогу та куди звертатись

У 2024 році в Україні запустили новий пакет безкоштовної медичної допомоги, спрямований на лікування безпліддя як у чоловіків, так і у жінок, - повідомляє РБК-Україна.

Основні послуги, які надаються у рамках пакету "Лікування безпліддя", включають:

Оцінювання результатів попередніх обстежень, консультації та огляд пацієнтів; Контрольована медикаментозна стимуляція яєчників у жінок , які підлягають лікуванню за допомогою ДРТ; Аспірація вмісту фолікулів яєчників та пошук ооцитів у фолікулярній рідині жінок, які підлягають лікуванню за допомогою ДРТ; Знеболення етапу трансвагінальної аспірації фолікулів яєчників, консультація анестезіолога; Отримання сперми від чоловіка жінки для лікування безпліддя за допомогою ДРТ, спеціальна обробка та підготовка сперми до запліднення; Етап запліднення яйцеклітин і культивування отриманих ембріонів; Ембріотрансфер; Забезпечення лікарськими засобами для всіх етапів циклу ДРТ та інше.

Для отримання безкоштовного лікування пацієнтам потрібно мати електронне направлення від медичного закладу, де створено спеціальний мультидисциплірнарний консиліум. Пацієнти повинні мати встановлений діагноз "жіноче безпліддя" чи "чоловіче безпліддя" та бути повнолітніми, але не старше 40 років на початку циклу лікування.  Дана послуга дійсна у тих медичних закладах, які надають їх за договором із  НСЗУ. Конфіденційність лікування гарантована.



Переглядів: 618
Поширень: 0

Останні новини