У 2024 році склад "Пакунку малюка" буде змінено: що туди входить та хто може його отримати

У 2024 році планується оновлення складу "Пакунку малюка" враховуючи побажання батьків і експертів, - повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація. 

Кожні 4 роки вміст бебі-бокса переглядають на підставі обговорень та досліджень методом фокус-груп. У 2024 році планується раціоналізація вмісту, збільшення кількості популярних товарів, таких як багаторазові вологостійкі пелюшки та теплий одяг для немовлят. Крім того, зміниться розмір плед-ковдри. Вона буде більшою,  для зручнішого використання, натомість  зменшиться кількість одягу найменшого розміру.

Не лише вміст, а й вартість бебі-боксу також зазнає змін, збільшившись з 6 816 грн до 7 689 грн. Це становить трьом розмірам прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, у 2024 р. – цей прожитковий мінімум становить  2 563 грн.

"Пакунок малюка" - це одноразова допомога від держави для сімей, у яких народилася дитина. У цьому пакунку зібрано майже сотню необхідних речей для догляду за новонародженим, включаючи одяг, підгузки, матрац і ковдри, пелюшки, іграшки, засоби гігієни та інше.

Отримати "пакунок малюка" можуть:  

біологічні батьки, усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі патронатні вихователі, іноземці особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили дитину.

Зазначено, що програма "Пакунок малюка" була запроваджена у 2018 році як пілотний проєкт за участюУряду України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС). За період існування програми українські батьки отримали близько 700 тисяч "пакунків малюка".



Переглядів: 1066
Поширень: 0

Останні новини