У Вінниці за 2023 рік провели ремонт міжпанельних швів у 10 багатоквартирних будинках: мета та переваги для мешканців

Упродовж 2023 року в місті Вінниця було проведено значний ремонт міжпанельних швів у 10 багатоквартирних будинках. Ці роботи, спрямовані на гідроізоляцію. Вони не лише продовжили термін служби будівель, а й допомогли зменшити втрати тепла під час опалювального періоду та підтримувати оптимальний рівень вологості в приміщеннях. Ремонти були проведені за адресами: вулиця Стельмаха, 15, вулиця 600-річчя, 18, вулиця Лялі Ратушної, 79, вулиця Ващука, 13, вулиця 600-річчя,14, Хмельницьке шосе, 77, проспект Космонавтів, 15, проспект Космонавтів, 6, вулиця Стельмаха, 1 та вулиця Ващука, 3.

Згідно з висловленням директора департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталія Місецького, міжпанельні шви є основним конструктивним елементом панельних будинків, який найбільше зношується з часом. Таким чином, потреба в їх регулярному оновленні виникає практично у всіх будинках такого типу. Руйнування цих швів може призводити до погіршення герметизації будинків, збільшення тепловтрат та утворення протягів у квартирах. Це, в свою чергу, може викликати збільшення вологості та появу плісняви в приміщеннях.

“Завдяки проведенню гідроізоляційних робіт, вдається запобігти руйнації конструктивних елементів будівель. Це дозволяє уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках", – зазначає Віталій Місецький.

Усі роботи з капітального ремонту міжпанельних швів виконувалися за результатами звернень містян та здійснювалися на умовах співфінансування. Левову частку витрат взяв на себе міський бюджет. Обсяг робіт на 2024 рік залежатиме від фінансових можливостей міського бюджету.



Переглядів: 353
Поширень: 0

Останні новини