Деяким пенсіонерам в Україні у 2024 році доведеться отримувати менші пенсії

У 2024 році в Україні передбачається скорочення розміру пенсій для деяких пенсіонерів з метою перерозподілу пенсійних надбавок і поліпшення справедливості в солідарній системі, про це пишуть Politeka. Про це повідомила голова Комітету з питань бюджету Верховної Ради Роксолана Підласа.

Це скорочення пенсій стосується осіб, які отримують "астрономічні суми". Зазначено, що пенсіонери, які отримують мінімальні виплати, відчують підвищення розмірів своїх пенсій. Тим часом, передбачено зменшення підтримки для чиновників, які отримують великі суми, та вже перебувають на пенсії.

Важливо відзначити, що у 2024 році також передбачена індексація розмірів пенсій. Виплати, пов'язані із зарплатами лікарів і вчителів, а також соціальна допомога, залишаються сталими. Крім того, 1 березня планується індексація різних видів пенсій. Всі соціальні виплати, надані державою, будуть індексовані в наступному році.

Також у 2024 році продовжаться виплати внутрішньо переміщеним особам (ВПО), кількість яких в країні наразі становить приблизно 2 мільйони. На цю категорію громадян передбачено 57,6 мільярда гривень в бюджеті.

Крім того, громадянам України, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС та ліквідаторам катастрофи, надаються додаткові виплати до основної державної пенсії. Розмір цих допомог залежить від категорії осіб, які постраждали від Чорнобильської трагедії.


Теги: пенсії

Переглядів: 402
Поширень: 0

Останні новини