"Кількість хворих на Covid-19 поступово зростає": вінницькі медики розповіли про епідситуацію

У Вінницькі міській клінічній лікарні №1 розгорнуто 55 ліжко-місць для пацієнтів з Covid-19. Майже половина зайнята хворими. З них дев'ятеро перебувають у палатах інтенсивної терапії.

Про це розповів завідувач інфекційного відділення Вінницької міської клінічної лікарні №1 Анатолій Чорний.

Інформує Суспільне Вінниця.

За словами медиків, кількість хворих на Ковід серед осіб похилого віку зростає. Пацієнти, які потрапляють до лікарні, мають супутні патології, пояснив Анатолій Чорний.

"Кількість хворих на Covid-19 поступово зростає, особливо у пацієнтів після 70 років. Захворювання у них важке, особливо, коли є супутні захворювання: серцева, легенева недостатність. На кисневі практично усі", — Анатолій Чорний.

У палаті інтенсивної терапії вже тиждень 75-річний Василь Петрович з Тульчина. Ушпиталили, бо була температура 38 градусів Цельсія, задишка, слабкість та ломота. Тест на Covid-19 виявився позитивний. Зараз, каже, почувається краще.

"Був у Тульчині, потім направили сюди, бо там немає потрібної апаратури. Я ще кашляю і не можу відкашлятися. Зараз і не погано, і не добре", — розповів пенсіонер.

Вчетверте, з початку пандемії, на коронавірусну інфекцію хворіє пацієнтка Аліна Копач. Зараз хворобу переносить важче, аніж попередні рази.

"Я приїхала сама, коли відчула біль у спині. Було дуже важко, не було сил, дуже боліла голова. Мені зробили тест, відправили на рентген і після усього діагностування поклали у стаціонар. У мене гайморит та правостороння пневмонія. З кожним днем усе краще стає", — розповіла пацієнтка Аліна Копач.

Щоденно до відділення госпіталізують у середньому п'ятеро хворих.

"Хворі поступають із важкою патологією: задишка, слабкість, відсутність апетиту, температурою. Коронавірус — це респіраторна захворюваність, він уражає верхні дихальні шляхи, потім опускається нижче", — пояснив лікар-інфекціоніст Анатолій Чорний.

Ситуація із захворюваністю на Covid-19 контрольована і стабільна, зазначив Анатолій Чорний. Втім, все ж рекомендує містянам дотримуватись правил особистої гігієни та соціальної дистанції.



Переглядів: 410
Поширень: 0

Останні новини