У Вінницькому районі поліція затримала зловмисника, який вчинив наругу над могилами військовослужбовців

Чоловік затриманий у процесуальному порядку, наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. За таке правопорушення затриманому загрожує до 5 років позбавлення волі.

За словами начальника відділення поліції №3 Максима Боднюка, 18 грудня до поліції надійшло повідомлення від жителя Оратівської громади про те, що в селі Новоживотів на кладовищі на могилах чотирьох захисників невідомі пошкодили фоторамки й забрали їхні фото.

Поліцейські відразу почали встановлювати обставини злочину. Продовж кількох годин оперативники розшукали свідків, які бачили чоловіка, причетного до правопорушення. Невдовзі правоохоронці встановили місце знаходження й самого зловмисника та затримали його в сусідньому селі, де він проживає.

35-річний затриманий раніше притягувався до відповідальності за крадіжки. Вранці 18 грудня, з його слів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він зайшов на територію кладовища, поламав рамки на могилах, забрав фото, які потім викинув.

На місці злочину та з самим фігурантом слідчі провели всі необхідні процесуальні дії. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

 Слідчими відділення поліції № 3 Вінницького районного управління проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років ув’язнення.


Теги: кримінал

Переглядів: 564
Поширень: 0

Останні новини