Імунізація від грипу у Вінниці: думка фахівців та як вакцинуватись

У місті Вінниця триває реалізація муніципальної програми "Здоров'я вінничан". В рамках цієї ініціативи жителі Вінницької територіальної громади, включаючи внутрішньо переміщених осіб, мають можливість пройти вакцинацію проти грипу за половину вартості вакцини, при цьому решта витрат вирішується за рахунок місцевого бюджету. Безкоштовно вакцинуватися також можуть діти, які позбавлені батьківського піклування, та діти з інвалідністю. Ця ініціатива відповідає основним принципам і пріоритетам Вінницької міської ради, зокрема, стійкості та турботі. Підтримка сфери охорони здоров'я на належному є вкрай важливою. Програма діє у межах ініціативи Вінничани важливі.

У відділі охорони здоров’я Вінницької міської ради повідомляють, що станом на 15 грудня за програмою вже вакциновано 5956 мешканців міста, включаючи 1335 дітей. Фахівці відділу закликають громадян не нехтувати своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких, а при першій можливості вакцинуватись. Вакцинацію можуть отримати всі бажаючі - як дорослі, так і діти віком від 6 місяців, якщо немає протипоказань. Дорослим та дітям віком від 9 років вводиться одна доза вакцини. Дітям до 9 років, які раніше не були вакциновані або не хворіли на грип, рекомендується дві дози вакцини з інтервалом в один місяць.

Лікарі наголошують, що грип – це високозаразне та небезпечне захворювання, яке може призвести до розвитку різноманітних ускладнень, таких як гострий бронхіт, пневмонія, гострий отит та інші.

Тому рекомендується першочергово вакцинуватись громадянам, які належать до наступних категорій:

Медичним працівникам; Вагітним жінкам; Особам літнього віку; Пацієнтам із хронічними захворюваннями; Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Фахівці департаменту охорони здоров’я ВМР зазначають, що наразі у Вінницькій територіальній громаді імунізація проводиться чотирьохкомпонентною вакциною «Джисі Флю».

«Ми рекомендуємо громадянам подбати про своє здоров’я та імунізуватись проти грипу. Оскільки це єдиний ефективний спосіб захистити себе від цього небезпечного і високозаразного захворювання та тих ускладнень, які воно може викликати. Навіть якщо імунізована людина все-таки підхопить це захворювання, то воно пройде у легшій формі та без ускладнень», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.



Переглядів: 519
Поширень: 0

Останні новини