Як допомогти дитині легше перенести перебування у темряві при відсутності світла

Якщо вчасно прийняти відповідні заходи і бути готовим  до можливих періодів темряви, спричинених відключенням електроенергії, це може допомогти полегшити їх перенесення.  Окрім речей першої необхідності, таких як ліхтарі, батарейки та теплий одяг, важливо також подбати про те, щоб допомогти дітям подолати тривожність та зробити період без світла комфортним і затишним, наскільки це можливо.

Національна поліція України зауважує, що страх перед темрявою може виникати в результаті природного вікового страху у дітей, так і як одна з прояв тривалого стресу. У темряві втрачається відчуття меж, тіла та орієнтації в просторі. Важливо бути обережними при доторках до дитини. Першим кроком є створення відчуття простору: "Стіни тут, стеля ось там".

Контроль створює відчуття впевненості. Домовтеся з дитиною про те, за що вона буде відповідальна, наприклад, вмикання ліхтарика чи турбота про свою іграшку чи улюбленця. Щоб відволікти дитину, запропонуйте пограти в ігри, оскільки гра є найпростішим засобом розслаблення та зняття напруги.



Переглядів: 391
Поширень: 0

Останні новини