Куди піти у Вінниці: Музей Вінниці запрошує містян та усіх охочих на відкриття оновленої виставки у Вежі Артинова

Музей Вінниці запрошує на відкриття оновленої виставки у Вежі Артинова під назвою «Вінниця. Україна. Незалежність», яке відбудеться 14 грудня о 14:00. Організатори повідомляють, що відвідувачам представлять широкий обсяг історії міста та його мешканців у другій половині 80-х років минулого століття включно з першими роками після відновлення Незалежності України. Експозиція включає фото- та відеоматеріали. Вхід на подію є безкоштовним.

«1980-ті роки це період, спершу глибокої кризи в СРСР, а згодом і подальшого розпаду «імперії зла». Втім, цей розпад не відбувся сам по собі. Та й за словосполученням «відновлення Незалежності» ховається багато складних політичних та суспільних процесів, як загальнонаціонального, так і місцевого рівня. Власне цьому і присвячена наша виставка: Вінниці та її мешканцям у другій половині 1980 років та у перші роки після відновлення Незалежності України. Гласність, антиалкогольна кампанія, мітинги та спроби їх заборонити, політичні голодування, перші альтернативні вибори ще до Верховної Ради УРСР та перші вибори Президента України, підняття українського прапора у Вінниці вперше за майже 70 років та демонтаж пам’ятника Леніну, – про все це та значно більше ви зможете довідатись, завітавши на виставку», – зазначив заступник директора Музею Вінниці з наукової роботи та ініціатор виставки Сергій Гула.

Вінницька міська рада зазначає, що першу версію цієї виставки, яка пройшла на вулиці, музейники представили вінничанам у серпні 2021 року. А зараз вони її переглянули та оновили, перетворивши на стаціонарну експозицію.

Фахівці Музею Вінниці також зазначили, що виставковий проєкт «Вінниця. Україна. Незалежність» вдалося втілити в межах конкурсу грантів «Сила в ресурсі», що реалізується Фондом громади «Подільська громада» за фінансової підтримки GFCF – «The Global Fund for Community Foundations».



Переглядів: 398
Поширень: 0

Останні новини