Для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах влаштували захід до Дня Святого Миколая

Сьогодні, 6 грудня, у День Святого Миколая, Служба у справах дітей організувала захід для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Для малечі була організована вистава та екскурсія у Вінницький обласний краєзнавчий музей. Кожна дитина отримала подарунки та солодощі.

Турбота – один із пріоритетів Вінницької міської ради. Перед святами, зокрема напередодні різдвяно-новорічних свят, Служба у справах дітей проводить ряд заходів для різних категорій дітей, зокрема для сиріт, тих, хто позбавлений батьківського піклування, а також тих, хто опинився у складних життєвих обставинах. Наприклад, сьогодні у краєзнавчому музеї зібрали близько 40 дітей, які потрапили у складні життєві обставини. Для них були підготовлені подарунки. Дітям з цієї категорії, які перебувають на обліку Служби у справах дітей і не були присутні на сьогоднішньому заході, також передадуть новорічні подарунки.

«Одним дітям Святий Миколай приносить під подушку солодощі, комусь – різочки. Але, на жаль, є діти, які зовсім не отримають уваги – це дітки із неблагополучних сімей, ті, що опинилися у складних життєвих обставинах. Тому місію влаштувати для них свято ми взяли на себе», – розповіла директорка Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Для дітей сьогодні влаштували святковий захід у краєзнавчому музеї, який включав в себе виставу та театралізовану екскурсію. Розваги, конкурси та загадки приготували для дітей Святий Миколай, музейний гном та ельф. Під кінець заходу ці персонажі запросили дітей розмалювати картинки, скласти їх в чарівну скриньку і, як винагороду, отримати подарунки.

Малечі вручили солодощі, листівки, іграшки та різні розвивальні ігри. Діти були у захваті від отриманих презентів. Виражали своє задоволення, показуючи один одному та своїм батькам отримані подарунки. Подарунки сьогодні отримали сестрички Генсіровські: Софія та Ангелінка, які вперше відвідали краєзнавчий музей. Дівчатка поділились враженнями, зазначивши, що їм сподобалась не лише вистава, але й картини, розташовані в залі.

На свято прийшли також батьки або опікуни дітей, зокрема, патронатна вихователька Ганна Чернюк.

«Попри всі обставини, дитина завжди залишається дитиною, яка хоче свята, доброти, уваги та подарунків. Все це приносить малечі радість. Сьогодні була гарне свято для дітей, по обличчях багатьох було помітно, що це приносить їм задоволення. Це приємні спогади про дитинство на все життя»,– зазначила Ганна Чернюк.



Переглядів: 572
Поширень: 0

Останні новини