Ще 5 пандусів з'явились біля під'їздів багатоквартирних будинків: деталі

П'ять під'їздів у багатоповерхових будинках у Вінниці тепер стали більш доступними для маломобільних мешканців. Нещодавно були встановлені пандуси біля 4 та 5 під'їздів будинку за адресою М. Литвиненко-Вольгемут, 42, поруч з 3 під'їздом на вулиці Стельмаха, 15, а також біля 4 під'їзду будинку на вулиці Порика, 33 та 3 під'їзду на вулиці М. Ващука, 1-А.

За словами Віталія Місецького, директора департаменту житлового господарства Вінницької міськради, всі ці пандуси були встановлені відповідно до звернень місцевих мешканців.

“По одному з цих об'єктів до нас надійшло одразу кілька звернень. Наразі в роботі у нас перебуває ще два об'єкти. На цьому ми, фактично, завершуємо процес встановлення пандусів в цьому році та розпочинаємо формувати заявки на наступні роки. Питання міської мобільності нині особливо актуальне у зв'язку з тим, що з війни повертається чимало військових з тими чи іншими пораненнями. У випадку надходжень звернень від них – такі заявки розглядатимуться першою чергою”, – зазначає Віталій Місецький.

В міському житловому секторі планується встановлення двох пандусів. Зокрема, їх розміщення передбачається біля багатоповерхових будинків за наступними адресами: вул. Келецька, 134 та вул. Келецька, 52 (1 під'їзд).

Загалом, з початку року в житловому секторі міста встановили вже 12 пандусів. Зокрема, такі цього року обладнали біля будинків за адресами вул. Стрілецька, 48-А, вул. Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під'їзд), вул. Миколи Амосова, 21 (1 під’їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під'їзд) та вул. Стельмаха, 47 (1 під'їзд), а також за зазначеними вище - вул. М. Литвиненко-Вольгемут (4 та 5 під'їзди) вул. Стельмаха, 15 (3 під'їзд), вул. Порика, 33 (4 під'їзд), вул. М. Ващука, 1-А (3 під'їзд).

Підрядники стараються виконати всі роботи в обмежений термін, щоб уникнути довготривалих незручностей для мешканців будинків.

Ці пандуси не лише полегшують доступ для осіб з інвалідністю, але й дозволяють батькам з дитячими візочками користуватися ними. Кожен пандус обладнаний поручнями.

Мешканцям будинків, які бажають мати пандус біля свого під'їзду, слід звертатися до департаменту житлового господарства. Рішення щодо встановлення такої конструкції приймається з урахуванням наявності маломобільних груп населення в будинку, а також з огляду на технічні та фінансові можливості.



Переглядів: 483
Поширень: 0

Останні новини