У Вінниці відбувся захід до Дня Святого Миколая: заради посмішки діток загиблих Захисників і Захисниць України

Сьогодні, 5 грудня, відбувся захід  до Дня Святого Миколая, спрямований на те, щоб порадувати діток загиблих Захисників і Захисниць віком від 3 до 5 років. Ініціативу організували департамент соціальної політики міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. Малих вінничан потішили різноманітними конкурсами, розвагами від аніматорів та дарунками.

«Напередодні Дня Святого Миколая департамент соціальної політики міської ради та Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб запросив діток полеглих Захисників і Захисниць, щоб створити малечі свято та додати хоча б трохи радості в їхнє життя», – зазначила координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутатка міської ради Антоніна Іващук.

Турбота про дорослих і дітей є одним з основних пріоритетів Вінницької міської ради, і подібні заходи спрямовані на реалізацію цього пріоритету. Сьогодні до заходу долучилися близько 30 дітей - хлопчиків і дівчаток віком 3-5 років, які через війну втратили найближчих - свою маму або тата.

«Попри війну та важкий стан в країні ми маємо дарувати дітям хвилини радості. Малеча має пам’ятати своє дитинство як щасливий час, попри всі негаразди, що спіткали їх в такому маленькому віці», – додала координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Наталя Літвінова.

Свято для діток організували аніматори агенції свят «Джем». Новорічна програма має назву «Різдвяні залаштунки: хто поцупив Новий рік?». Дітей розважали різдвяний ельф, казкова мишка, Ельза з мультфільму «Крижане серце». На свято також завітав Святий Миколай, який роздав дітям подарунки від міжнародного благодійного фонду Sota Help на чолі з Альоною Скалецькою та всеукраїнського благодійного фонду «Ми з України».

«Дітки, попри всі обставини, завжди чекають свята і подарунків. Тому настільки цінно, що сьогодні малеча зібралася тут, щоб взяти участь в інтерактиві з аніматорами та отримати позитивні емоції. А наш обов’язок, як дорослих, влаштувати для них свято», – зауважила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Діти з великим захопленням прийняли участь у розвагах та отримали подарунки. Сьогодні на свято завітала Ніна Супрун разом із своїм 3-річним синочком Ярославом. Недавно хлопчик втратив тата. «Звісно, намагаюся полегшити моральний стан дитини. Тому рада, що сьогодні ми прийшли на такий захід, щоб син хоча б трохи повеселився», – розповідає пані Ніна.

Також втратила батька на війні 4-річна Аня. Дівчинка зазначила, що протягом року вона була чемною, і тепер з нетерпінням чекає на ляльку в якості подарунку від Миколайчика.

«Для дітей такий захід – це радість, позитивні емоції. Перед святами і дорослі, і діти завжди чекають дива», – підсумовує мама Ані, пані Ліна.

Довідка:

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) було створено в березні 2022 року за спільним рішенням мера Вінниці Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Його очолив Володимир Гройсман.



Переглядів: 631
Поширень: 0

Останні новини