У Вінниці пройшов благодійний ярмарок заради допомоги пораненим військовим: деталі та фото

Сьогодні, 1 грудня, на Європейській площі у Вінниці відбувся благодійний ярмарок, спрямований на підтримку Збройних Сил України та організований Вінницьким міським територіальним центром соціального обслуговування. Протягом останніх місяців група бабусь займалася вишиванням, плетінням та створенням сувенірів. Сьогодні вони представили свою продукцію для продажу, а отримані кошти будуть використані на придбання необхідних речей для поранених військових, які перебувають на лікуванні в одному з медичних закладів міста, - повідомляє міська рада.

На виставці була представлена різноманітна продукція, виготовлена власноруч. Деякі з бабусь вишили килимки, інші створили іграшкових драконів, які є символом 2024 року. Співробітниця Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Валентина Морнова, зв'язала теплі шкарпетки для сьогоднішнього ярмарку.

“Підопічні Терцентру кілька разів на тиждень відвідують різні гуртки. Окрім того, що навчаються там танців, співів, різних мов – також відвідують гурток рукоділля. Усю виготовлену продукцію сьогодні принесли на ярмарок, аби вінничани та гості міста вибрали те, що їм найбільше подобається, – говорить Валентина Морнова. – Рада, що люди підходять, цікавляться, щось купують. А усі зібрані кошти ми відправимо на потреби наших військових”.

Долучилася до доброї справи і вінничанка Ольга Добрянська.

“Купила чорнявого красивого бичка і маленького дракончика. Подарую ці іграшки своєму внуку, – говорить пенсіонерка Ольга Добрянська. – Коли я бачу, що відбуваються такі благодійні ярмарки – завжди долучаюся. У нас, пенсіонерів, немає здоров’я, аби йти воювати. Але я завжди стараюся з пенсії задонатити на збори для наших військових. Це дуже потрібна справа для нашої Перемоги”.

Щоб привернути увагу перехожих, учасники музичного гуртка Терцентру виступили біля Вежі. Разом з 82-річним баяністом Борисом Вовчуком вони виконали українські народні пісні, намагаючись зацікавити та розвеселити оточуючих.

Благодійний ярмарок тривав три години і вдалося зібрати 12 200 гривень. Про це повідомила Вікторія Вдовцова, завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування.

“Ми спілкуємося із представниками нашого місцевого госпіталю. Вони озвучують нам потреби військових. За зібрані сьогодні кошти ми купимо все те, про що просили наші поранені Герої і вже наступного тижня разом з бабусями та керівницею нашого Терцентру Галиною Бачинською підемо до них в гості, – розповідає Вікторія Вдовцова. – У багатьох із наших відвідувачів сини чи онуки також зараз у війську. Ми всі розуміємо, наскільки цим хлопцям та дівчатам зараз важлива допомога та підтримка. Тому з радістю організовуємо такі заходи”.

Сьогоднішній благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України є вже третім заходом, організованим міським Терцентром. Планується проводити подібні заходи й надалі, продовжуючи сприяти благодійності та підтримці українських військових.



Переглядів: 776
Поширень: 0

Останні новини