У Вінниці висадили близько 12 тисяч цибулин тюльпанів: за допопомоги місцевого мецената

Нещодавно колектив працівників МКП "Вінницязеленбуд" приєднався до ініціативи з висадки тюльпанів. У цей раз працівники комунального підприємства разом з депутатами міської ради та активними мешканцями Вінниці висаджували квіти на площі Героїв Чорнобиля.

“На цій локації висадили близько 12 тисяч цибулин. Квіти різноманітного забарвлення: жовті, фіолетові, рожеві, червоні та білі. Ми висаджуємо їх вчасно. Зараз у зв'язку з глобальним потеплінням дещо змінилися терміни посадки. Раніше висаджували від кінця вересня до жовтня, зараз з кінця жовтня до листопада”, – каже директорка МКП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш.

Вона також зауважила, що для оптимального росту квітів важливо уникати промерзання ґрунту. Тюльпани були висаджені в період плюсових температур, що є сприятливими умовами для цибулин.

“Така спільна ініціатива об’єднує, а навесні порадує очі вінничан. Вдячні місцевому меценату Ігорю Любовському за цибулини, які він надав місту на безоплатній основі. Ми сподіваємось, що навесні, коли тюльпани розквітнуть, вони принесуть омріяну українську Перемогу”, – сказав депутат Вінницької міської ради Дмитро Науменко.

Ольга Ремешевська, яка очолює департамент відновлення та розвитку Вінницької міської ради, також відзначила, що нові зелені насадження в місті віддзеркалюють впровадження Європейського Зеленого Курсу.

“У рамках Зеленого Курсу, озеленення є важливим елементом стратегії сталого розвитку та просування екологічно відповідальних практик. Висаджуючи ці квіти, ми не лише прикрасили місто, а створили умови для збереження біорізноманіття у міському середовищі. Маємо дбати про те, щоб вдосконалюватися і створювати навколо екологічний та здоровий простір”, – сказала Ольга Ремешевська.

Недавно МКП "ВінницяЗеленбуд" провели масштабну посадку майже семи тисяч цибулин різних видів квітів, таких як крокуси, нарциси, гіацинти і тюльпани. Ці цибулини були надані місту голландським фермером та українською представницею. Загалом на площі Тараса Шевченка висадили понад тисячу цибуль нарцисів, крокусів і гіацинтів.



Переглядів: 473
Поширень: 0

Останні новини