У Вінниці затвердили програму «Місто молодих»: на шляху до створення комфортного середовища та активної участі молоді в громадському житті

На черговій сесії міської ради депутати прийняли та схвалили нову ініціативу щодо створення сприятливого середовища для самореалізації та активної участі молоді у громадському житті. 

Ця програма, розроблена з урахуванням поточних умов, буде впроваджуватися в місті протягом 2024-2026 років. Основною метою є забезпечення якісних та доступних муніципальних послуг, а також залучення дітей та молоді до участі в розвитку громади, зокрема створення оптимальних умов для їхньої самореалізації та активного залучення у громадське життя.

«Молодь – це люди, що переходять від дитинства до дорослості. Цей перехід супроводжується змінами в процесі дорослішання, здобуттям самостійності та відчуттям відповідальності, зміною оточення та контексту, формуванням цінностей, зростанням включеності у суспільне життя. Молодь є важливою складовою нашого міста, отож, адаптовуємо наші програми під їх вік, інтереси та побажання», – каже начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Також було зазначено, що завдяки даній ініціативі планується залучити молодь з числа ветеранів війни та інтегрувати молодь, яка є внутрішньо переміщеними особами, у життя Вінницької міської ТГ. Крім цього, передбачено створення сприятливих умов для соціального становлення та розвитку молоді в межах Вінницької міської ТГ, а також залучення молодих громадян з інвалідністю до повноцінного громадського життя у Вінниці.



Переглядів: 438
Поширень: 0

Останні новини