Сьогодні депутати прийняли рішення про внесення змін до поточного бюджету громади: на що підуть кошти

Сьогодні, 24 листопада, під час засідання Вінницької міської ради депутати прийняли рішення про внесення змін до поточного бюджету громади. Зокрема, було вирішено додатково виділити 53,3 млн гривень на потреби оборони та безпеки. Кошти будуть перерозподілені з інших видатків. Згідно з прийнятим рішенням, ці фінансові ресурси будуть використані для придбання спецтехніки для військовихнизки частин Збройних сил України та бригад Національної гвардії, а також підсилення правоохоронних заходів.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що прийняте рішення базується на потребах та запитах військових, що безпосередньо базуються на території міста Вінниця.

«Виділяємо кошти на те, що необхідно для життєдіяльності безпосередньо військових частин, які базуються на території нашої громади, відповідно до їхніх запитів, – зазначив Сергій Моргунов. – Також спрямовуємо 20 млн грн на придбання безпілотників для військових частин та ще близько 20 млн грн нашій Нацгвардії на закупівлю спецобладнання, в тому числі для захисту неба над Вінницею. Крім того, в змінах та доповненнях до бюджету передбачено кошти у розмірі 10 млн грн на потреби наших спецпризначенців».

Крім того, у рамках важливих пріоритетів - стійкості та турботи - Вінниця продовжує активно реалізовувати пілотний проєкт під назвою "Помічник ветерана", основна мета якого полягає в підтримці Захисників та Захисниць, а також їхніх родин. Таким чином, рішення, прийняте на сьогоднішньому сесійному засіданні міської ради, встановлює зобов'язання міста фінансувати роботу помічників ветеранів до того часу, поки уряд розглядає механізм виплати їм заробітних плат.

«У державі ще не передбачено алгоритму фінансування заробітної плати помічників ветеранів. Тож для того, щоб вони ефективно працювали, ми виділяємо відповідний ресурс», – повідомив міський голова.



Переглядів: 625
Поширень: 0

Останні новини