Міський голова Вінниці відвідав Німеччину заради розширення можливостей для наших лікарів: деталі

Учора, 19 листопада, мер Вінниці Сергій Моргунов в рамках свого візиту до міста-партнера Мюнстер в Німеччині провів зустріч з лікарями місцевої хірургічної клініки. Ця клініка вже співпрацює з медичними спеціалістами з Вінниці у справі обміну досвідом. Про це інформує сам голова міської ради у своїх соцмережах. Важливо відзначити, що, незважаючи на війну, фахівці муніципалітету продовжують підтримувати високий стандарт медичної допомоги в громаді. Це відповідає пріоритетам та цілям Вінницької міської ради, зокрема, забезпеченню стійкості та турботи про мешканців.

«Спілкувались з лікарями хірургічної клініки Мюнстера, з якими вінницькі медики якраз налагоджують взаємодію в плані обміну досвідом і вже провели кілька фахових зустрічей онлайн. Цей заклад третій по величині центр хірургії в Німеччині, а його фахівці мають доступ до сучасних наукових досліджень, адже в місті працює понад 2000 науковців у сфері медицини. Тож нашим фахівцям буде цікава така взаємодія», – зазначив Сергій Моргунов.

Також він зазначив, що лікарі з Мюнстера виявили зацікавленість у досвіді українських медичних працівників, зокрема у сфері лікування травм, що виникають внаслідок воєнних конфліктів.

Поза тим, міський голова підкреслив, що обмін медичним досвідом є вельми важливим для місцевої громади та має потенціал розширити можливості для українських лікарів.

«Безумовно, медичний напрямок обміну досвідом важливий для нашої громади. Тому формуємо продуктивну систему співпраці, щоб розширити фахові можливості наших лікарів», – зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 501
Поширень: 0

Останні новини