Як зберегти тепло в оселі: рекомендації фахівців

Працівники "Вінницяміськтеплоенерго" завершили підготовку Вінниці до опалювального сезону 2023-2024 років. Основна увага була приділена енергоефективності та технічному обслуговуванню обладнання всього великого комплексу теплового господарства міста.

Звертаючись до мешканців, фахівці підприємства рекомендують готувати власні житлові приміщення до наближення холодів. Вони наголошують на важливості здійснення певних заходів, щоб забезпечити тепло та комфорт під час зимового періоду, таких як: 

Потрібно переконатись у відсутності свищів або протіканні на стиках труб системи опалення; Перевірити, чи немає повітряних пробок, адже це впливає на якість теплопостачання у квартирі; Утеплити вікна, якщо вони дерев’яні або замінити їх на металопластикові; Слід подбати про утеплення дверей. Також потрібно контролювати, щоб вони щільно закривались; Потрібно засклити та утеплити балкон; Слід звільнити простір перед радіаторами. Вони не мають бути закриті шторами, щільними екранами або меблями; Рекомендується встановити тепловідбивні екрани за радіаторами, щоб спрямувати тепло у квартиру; Потрібно контролювати вологість у квартирі. Ідеальною вважається вологість в межах 40-65%. Якщо ж у квартирі занадто сухо, то для відчуття комфорту людині треба вищу температуру, ніж тоді, коли вологість в нормі.

Окрім того, вінничан закликають звернути увагу на під’їзди у своїх будинках. Слід впровадити наступні заходи:

Потрібно перевірити цілісність вікон, оскільки від цього залежать тепловтрати будинку; Двері в під'їзд та підвал мають щільно зачинятись та бути оснащеними автодоводчиком; Рекомендується провести ремонт стиків між панелями та утеплити зовнішні стіни будинку; Слід утеплити цоколь підвалу, де проходять розподільчі трубопроводи внутрішньобудинкової системи опалення та гарячого водопостачання; Потрібно виконати роботи з ізоляції теплових мереж у підвалах.

Департамент міського господарства Вінницької міської ради закликає мешканців не ігнорувати прості правила, пов'язані з енергозбереженням. Особливо важливо впроваджувати енергоощадні технології в умовах сучасної ситуації, зокрема, в умовах війни.

«Це уже другий опалювальний період, який буде проходити в умовах повномасштабної війни. Ворог знову може відновити терористичні обстріли критичної інфраструктури, тим самим залишаючи цивільне населення без світла та тепла. Тому ми закликаємо не ігнорувати ці рекомендації», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.



Переглядів: 430
Поширень: 0

Останні новини