На шостому енергоблоці Запорізької атомної електростанції стався частковий блекаут

14 листопада 2023 року внаслідок некомпетентних дій російських окупантів та працівників росатому стався частковий блекаут. Відключення електроенергії відбулося на шостому енергоблоці Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), і в результаті активізувалися дизель-генератори та системи безпеки, які працювали протягом 90 хвилин. Протягом цього часу окупаційне керівництво станції аналізувало причини відключення електроенергії і вирішувало, як реагувати на наслідки своїх некомпетентних дій.

Ці відомості підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції.

"Через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Водночас перебування рашистів на найбільшому атомному обʼєкті Європи загрожує ядерній та радіаційній безпеці", - пише Енергоатом.

Енергоатом акцентує основну увагу на небезпеці, пов'язій із тим, що Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) перебуває під контролем окупантів та наголошує на терміновій необхідності повернення управління станцією під контроль законного оператора.

"Наголошуємо, Запорізьку АЕС необхідно негайно повернути під повний контроль законного оператора – НАЕК «Енергоатом», бо лише так гарантуватиметься дотримання ядерної та радіаційної безпеки об‘єкта", - йдеться в повідомленні.

Від моменту початку окупації Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) російськими військами там вже трапилось 7 повних  блекаутів. Ці події представляли серйозну загрозу для всього континенту, оскільки окупанти не несуть належної відповідальності за забезпечення ядерної та радіаційної безпеки станції.



Переглядів: 470
Поширень: 0

Останні новини