Учні Писарівського ліцею об'єднались заради виготовлення сировини для батончиків військовим

Освітяни Вінницької міської територіальної громади продовжують організовувати заходи для надання допомоги Збройним Силам України. Крім передачі техніки, такої як автомобілі, дрони, пристрої нічного бачення, термобілизни та продуктів, Писарівський ліцей вирішив допомогти у виготовленні енергетичних батончиків для ЗСУ, - повідомляє міська рада.

В першу чергу розповсюдили інформацію у соцмережі щодо збору сировини, завдяки чому мешканці Писарівки приєднались до ініціативи. Після цього колектив розпочав підготовку сировини для майбутніх батончиків. Протягом роботи до акції приєднувалося багато охочих, які надали свою допомогу, приносячи пакунки.

Поки учні очищають зернята, працівники школи розколюють горішки. Готову сировину потім відправлять волонтерам, які виготовлять та висилатимуть на передову енергетичні батончики.Загалом за короткий час вдалося зібрати значну кількість сировини, таку як горіхи, мед, сушені яблука, родзинки, вівсяні пластівці, чорнослив, в’ялена вишня, насіння льону, кунжут та зернята.У ліцеї стверджують, що військові на передовій виявляють певний попит на батончики, оскільки вони мають високу калорійність і надають значну кількість енергії. Загалом, ці смаколики можуть замінити повноцінний прийом їжі.

Зараз до акції може долучитися будь-хто, і охочі можуть приносити свою допомогу в будь-якій кількості до ліцею.

Діана Тимощук, учениця дев’ятого класу ліцею, також приєдналася до ініціативи допомоги Збройним Силам України.

«Допомогти може кожен, отож сьогодні я лускаю насіння. Таким чином ми підтримуємо наших воїнів, які нас захищають і роблять все для нашої Перемоги», – каже вона.

За її словами, робота неважка, але при тривалому виконанні протягом кількох годин, руки можуть втомитися. Проте, знаючи, для кого вона це робить, вона не припиняє свої зусилля.

Директорка Писарівського ліцею, Тетяна Глущенко, розповіла, що заклад освіти співпрацює з волонтерською організацією, в приміщенні якої виготовляються ці енергетичні батончики, з самого початку повномасштабного вторгнення.

«Ми з колективом вирішили долучитись до такої гарної справи, тому кожні два місяці проводимо збір сировини. Нещодавно ми знову оголосили збір горішків та іншої продукції, отож після уроків та роботи працюємо задля того, аби нашим Захисникам було чим посмакувати. Зокрема, ми систематично проводимо і благодійні розіграші, де розігруємо символічні призи, а донати за ці подарунки ліцеїсти спрямовують на ЗСУ», – додала пані Тетяна.

Вона також підкреслила, що залучаючи учнів до цього патріотичного заходу, організатори мали на меті, щоб кожен учасник відчував свій внесок у наближення української Перемоги.



Переглядів: 485
Поширень: 0

Останні новини