У футболі можуть запровадити тимчасові вилучення гравців: що про це відомо

IFAB успішно протестувала нову практику.

Міжнародна рада футболу (IFAB) на найближчій нараді розгляне питання щодо запровадження тимчасових вилучень гравців за суперечки з арбітром. Про це пише видання The Times.

Зазначається, що IFAB вважає неналежну поведінку футболістів на полі суттєвою проблемою. Зокрема, у нинішньому сезоні англійської Прем'єр-ліги було показано 88 жовтих карток за незгоду з рішеннями судді. Окрім того, в футболі, особливо на молодіжному рівні, збільшується кількість арбітрів, що припиняють кар'єру через психологічний тиск.

З 2019 року IFAB тестує 10-хвилинну "штрафну лаву" за суперечки з арбітром у англійському любительському футболі. За статистикою, після введення нового правила нападки на суддів знизилися на 38%, а більшість гравців (72%), тренерів (77%) та арбітрів (84%) готові продовжити експеримент, наголошуючи на необхідності захисту рефері на всіх рівнях.

Які нововведення розгляне IFAB

Нараду присвятять темі "неправильної поведінки учасників гри". IFAB обговорить можливість впровадження вилучень гравців на 10 хвилин за суперечки з суддями. IFAB також планує розглянути прийняття "регбійного підходу" до спілкування арбітрів з гравцями. Це означає, що звертатися до суддів зможуть тільки капітани команд — таке правило існує в регбі. Окрім того, IFAB продовжує експеримент з суддями, які носять натільні камери, щоб фіксувати неналежну поведінку гравців. Організація вважає, що ця практика показує "дуже обнадійливі" результати.
"Не можна більше терпіти агресивну поведінку гравців. Ми навіть бачили кілька випадків, коли гравці навмисно йшли позаду судді, а інші йшли перед ним, щоб він не міг втекти. Якщо тільки капітан зможе підходити до арбітра, то потім він або вона може пояснити своїм партнерам по команді, що сталося. Це добре працює в інших видах спорту, таких як регбі та баскетбол", — відзначив виконавчий директор IFAB Лукас Брад.


Переглядів: 476
Поширень: 0

Останні новини