Імунізація від грипу у Вінниці: рекомендації лікарів

Для мешканців Вінницької міської територіальної громади, серед яких особи зі статусом ВПО, передбачено можливість отримання відшкодування 50% вартості вакцини за рахунок міських коштів в межах муніципальної програми "Здоров’я вінничан". За інформацією від департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради, станом на 14 листопада вже вакцинувались 4935 громадян, з яких 1064 - діти. Важливо відзначити, що для дітей позбавлених батьківського піклування та дітей з інвалідністю вакцинація є безкоштовною. Ця програма впроваджується в рамках ініціативи "Вінничани важливі".

За інформацією департаменту охорони здоров’я ВМР зазначено, що найефективнішим засобом запобігання грипу є вакцинація, яка доступна як для дорослих, так і для дітей віком від 6 місяців, якщо вони не мають протипоказань до щеплення.

«Якщо ж дитині віком до 9 років раніше не проводили щеплення проти грипу і вона не мала підтверджених випадків захворювання на нього, потрібні зробити дві дози вакцини, дотримуючись інтервалу в один місяць. Всім іншим достатньо буде ввести одну», – говорять медики.

Рекомендується першочергово щепитись від цієї хвороби наступним категоріям населення:

Медичним працівникам; Вагітним жінкам; Особам літнього віку; Пацієнтам із хронічними захворюваннями; Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Фахівці з департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради акцентують увагу на тому, що після проведеної вакцинації імунітет формується протягом декількох тижнів. Вони також вказують, що на сьогодні в межах Вінницької міської територіальної громади вакцинація проводиться за допомогою чотирикомпонентної вакцини "Джисі Флю".

«Ми закликаємо громадян не нехтувати власним здоров’ям та здоров’ям своїх близьких й імунізуватись проти грипу. Оскільки це небезпечна хвороба, яка є ще й високозаразною і єдиний ефективний спосіб захистити себе – вакцинація. Варто одразу наголосити, що вакцинація не дає стовідсоткового захисту й існує ймовірність, що людина все ж може захворіти. Проте навіть якщо так станеться, хвороба пройде у легкій формі та без ускладнень», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.



Переглядів: 624
Поширень: 0

Останні новини