«Це вселяє віру в добро, надає оптимізму»: у Вінниці підопічні терцентру отримали набори з найнеобхіднішим

Сьогодні представники релігійної місії «Карітас-Спес Вінниця» роздали набори з продуктами, такими як консерви, олія, цукор, борошно та інші необхідні речі, підопічним Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування. Ці люди є одинокими та віком понад 70 років, і релігійна місія вирішила їх підтримати таким чином, - повідомляє міська рада.

Вже проротягом трирічного періоду Вінницький міський територіальний центр соціального обслуговування співпрацює з благодійниками від релігійної місії «Карітас-Спес». Завдяки цій угоді представники обох організацій безліч разів надавали допомогу літнім людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, шляхом надання продуктових та гігієнічних наборів.

За словами директора релігійної місії «Карітас-Спес-Вінниця» Євгена Маркевича, у найближчі три місяці планується надати продуктові набори близько 400 особам. Ця допомога розрахована на 200 підопічних Терцентру та інших вразливих груп населення, зокрема переселенці, багатодітних сім'ї та сім'ї, у яких є люди з інвалідністю І та ІІ груп. Сьогодні приблизно 100 людей отримали необхідні продуктові набори.

«Сьогодні я вперше отримую таку допомогу. Мені дуже приємно, що про літніх людей дбають, не забувають про нас. Наприклад, я зараз сама, зазвичай допомагають сусіди, соціальні робітники Терцентру. Сьогоднішня допомога – це набагато більше, ніж просто продукти. Це вселяє віру в добро, надає оптимізму», – зазначає пані Галина. Жінці – 83 роки, все життя вона працювала вчителькою української мови. Зараз жінка на пенсії.

Склад продуктового набору включає в себе макаронні вироби, олію, гречку, борошно, консерви, чай, шоколад, згущене молоко та інші необхідні товари. Гігієнічний набір містить пральний порошок, шампунь, мило, зубну пасту, зубну щітку та інші подібні засоби для особистої гігієни.

«В такий важкий час потрібно пам’ятати про одиноких літніх людей. Їм зараз дуже складно. Ми дякуємо релігійній місії “Карітас-Спес” за підтримку. У співпраці ми зможемо допомогти ще більшій кількості літніх людей», – підсумувала директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.



Переглядів: 393
Поширень: 0

Останні новини