До Вінниці прибула делегація з Чеської Республіки: мета приїзду та домовленості

Цього тижня у Вінницю прибули делегація з Чеської Республіки з офіційним візитом. Міський голова Сергій Моргунов зустрівся з з Радником Міністра внутрішніх справ Чеської Республіки та Віце-президентом МГО “Міжнародна дипломатична місія публічної дипломатії” - Головою Представництва у Чеській Республіці, а також з представниками бізнесу Чеської Республіки, щоб обговорити подальшу співпрацю між нашою громадою та дружньою Чехією.

Під час зустрічі обговорювалися інвестиційні проекти, які міська влада планує реалізувати для покращення життя громади.

Сергій Моргунов поділився інформацією про вплив повномасштабної війни на Вінницьку громаду: інтеграція внутрішньо переміщених осіб, переселення підприємств з інших регіонів, зміцнення зв'язків з міжнародними партнерами та основні пріоритети міської ради - безпека, стійкість та турбота. Також було висвітлено механізми, які використовує міська влада для стимулювання економічного зростання. Один з успішних проєктів - це індустріальні парки, чотири з яких вже успішно діють у Вінниці. Ці майданчики сприяють розвитку промисловості, що є важливою складовою майбутнього розвитку всієї України.

“Говорили про співпрацю в частині розвитку економіки, екології та енергоефективності в громаді. Крім того, розповіли про наші плани залучити зовнішніх донорів до реалізації інвестиційних проєктів. Мета – практична: покращити життя громади. Наразі приділяємо чималу увагу промисловості та інноваціям, які зміцнять наші позиції у післявоєнній відбудові. Втім, маємо дбати і про доступну інфраструктуру, призначену для комфорту людей. Чеська Республіка стала надійним партнером України і ми вдячні нашим колегам за солідарність. Сподіваємося на плідну роботу надалі!” – сказав Сергій Моргунов.

Радник Міністра внутрішніх справ Чеської Республіки Ярослав Водни, Віце-президент МГО “Міжнародна дипломатична місія публічної дипломатії” - Голова Представництва у Чеській Республіці Володимир Космина та представники чеського бізнесу висловили свою підтримку  Україні в боротьбі з загрозою, а також підкреслили свою готовність внести свій внесок у розвиток нашої громади.



Переглядів: 408
Поширень: 0

Останні новини