Комфортний та безпечний доступ до оселі: біля багатоквартирних будинків встановили пандуси

Для мешканців Вінниці з обмеженою мобільністю у двох багатоповерхових будинках було встановлено пандуси, які спрощуватимуть їхній доступ до своїх квартир. Ці пандуси з'явилися біля будинків за адресами: вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під'їзд) та вул. Стельмаха, 47 (1 під'їзд).

Головна мета цих конструкцій - надати підтримку людям з інвалідністю та батькам, які мають дитячі візочки, для зручного входу або виходу з будинків.

Згідно зі словами Віталія Місецького, директора департаменту житлового господарства Вінницької міської ради, з початку цього року вже встановлено шість пандусів у житловому секторі міста. Раніше пандуси були встановлені біля будинків на вулицях: Стрілецька, 48-А, Генерала Григоренка, 67, Довженка, 40 та М. Амосова, 9 (5 під'їзд). Всі ці роботи виконуються за запитами мешканців.

"На сьогодні до нас надходять звернення від людей з інвалідністю. Усі пандуси обладнані поручнями, мають пологий спуск та призначені як для користування людей з інвалідністю, так і батьків з дитячими візочками. Крім того, питання облаштування спеціальних спусків набуває додаткової актуальності, адже з війни з тими чи іншими пораненнями повертаються військові", - зазначає Віталій Місецький.

У майбутньому планується встановлення пандусів ще у декількох інших будинках житлового сектору міста. Ці пандуси планують встановити за такими адресами: вул. М. Амосова, 21 (1 під'їзд), вул. М. Литвиненко - Вольгемут, 42 (4 та 5 під'їзди), вул. Верхарна, 70 (2 під'їзд).

Мешканці будинків мають можливість звернутися до департаменту житлового господарства, якщо вони бажають, щоб біля їхнього під'їзду з'явився пандус. Рішення про встановлення такої конструкції буде прийматися з урахуванням наявності маломобільних груп населення в будинку та з огляду на технічні та фінансові можливості.



Переглядів: 517
Поширень: 0

Останні новини