Розтрата 1 млрд грн: СБУ викрила ексзаступника Міноборони України

Суспільне пише, що Служба безпеки України викрила колишнього заступника міністра оборони України на розтраті державних коштів на майже 1 млрд гривень за неякісну зимову форму.

Про це пишуть пресслужби СБУ та Офісу генерального прокурора.

Ексчиновник обіймав цю посаду із 2021-го по 2023 роки. Відповідно до даних слідства, у червні 2022 році він спільно зі своїми підлеглими створив такі умови, за яких у турецької фірми закупили військову форму на майже 1 млрд грн. Її не протестували в лабораторії, а оцінили за зовнішнім виглядом. Ідеться про куртки та вітровологозахисні штани. Форма виявилась неякісною для фронтових умов для зимового часу, але її поставили на облік та видали військовослужбовцям ЗСУ.

Фігуранту, а також колишньому в. о. директора Департаменту державних закупівель Міноборони оголосили підозру за 2 статтями Кримінального кодексу:

ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Обидва нині під вартою, їм загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

У серпні 2023 року журналісти з'ясували, що ціна військового екіпірування, закупленого Міністерством оборони у 2022 році, зросла втричі під час доставлення.



Переглядів: 391
Поширень: 0

Останні новини