Вінничанка підозрюється у відмиванні 20 млн грн, отриманих від незаконного спиртового «бізнесу»

З0-річну Вінничанку підозрюють у відмиванні 20-ти мільйонів, отриманих від незаконного спиртового «бізнесу».

Про це повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі.

Жінка разом з двома спільниками продавала контрафактні алкогольні напої. Впродовж 2019–2023 років за кошти від такого «бізнесу» вінничанка придбала майно на 20 млн грн, не маючи офіційних законних джерел прибутку.

Правоохоронці наклали арешт на три земельні ділянки, п’ять квартир, садовий будинок та автомобіль «Land Rover Range Rover». Тепер «підприємниця» може провести у в’язниці вісім років.

За даними слідства, підозрювана у 2019 році разом з двома спільниками (наразі їм також повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 204) організувала «бізнес» з незаконної торгівлі спиртом та контрафактними алкогольними напоями. 

З метою швидкого незаконного збагачення жінка організувала реалізацію товару на території Вінницької області та в інших регіонах України, використовуючи торговельні платформи в інтернет-мережі.

Встановлено, що впродовж 2019 – 2023 років за кошти від такого прибуткового «бізнесу» підозрювана придбала об’єкти нерухомого та рухомого майна на загальну суму близько 20 млн грн, не маючи офіційних законних джерел прибутку та залучаючи до оборудок родичів. Тобто здійснила легалізацію (відмивання) коштів, одержаних злочинним шляхом на вказану суму

На сьогодні слідчим за погодженням з прокурором до суду скеровано клопотання про обрання жінці запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Також ухвалою слідчого судді задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно підозрюваної – 3 земельні ділянки, 5 квартир, садовий будинок, автомобіль «Land Rover Range Rover».

АЛЕ! Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Переглядів: 622
Поширень: 0

Останні новини