У Вінниці провели капітальний ремонт швів у панельних будинках: чому це так важливо

У Вінниці виконали капітальний ремонт, який спрямований на відновлення стиків панелей у багатоповерхових будинках на вулицях Стельмаха, 1 та Ващука, 3. Ці заходи спрямовані на зменшення втрат тепла в холодну пору року та усунення надмірної вологості в приміщеннях, яка виникає через розгерметизацію стиків панельних конструкцій.

За словами керівника відділу житлового господарства міської ради Віталія Місецького, ця проблема з часом може стати актуальною для всіх будинків з панельними конструкціями. У місті понад 300 таких об'єктів, переважна більшість з яких – це висотні будинки, споруджені понад 30-40 років тому, і потребують систематичного технічного обслуговування.

При цьому, з часом найбільше зношуються саме міжпанельні шви. Це призводить до погіршення герметизації в будинках, що, своєю чергою, має наслідком збільшення тепловтрат та спричиняє появу протягів в помешканнях. Іноді в таких квартирах підвищується вологість та з'являється пліснява. Гідроізоляційні роботи, які проводяться в процесі ремонту, дозволяють запобігти руйнації конструктивних елементів будівель. Це дозволяє уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках", - зазначає Віталій Місецький.

Усі зазначені ремонтні заходи виконуються відповідно до звернень мешканців і проводяться за умов спільного фінансування, де основну частину витрат покриває міський бюджет.

Загалом, з початку року, у восьми багатоповерхівках міста було проведено капітальний ремонт стиків панелей. Раніше аналогічні роботи вже завершили за наступними адресами:

вулиця Лялі Ратушної, 79, вулиця Ващука, 13, вулиця 600-річчя,14, Хмельницьке шосе, 77, проспект Космонавтів, 15  проспект Космонавтів, 6.



Переглядів: 541
Поширень: 0

Останні новини