СБУ затримали трьох осіб, які намагались продати "трофейну" зброю криміналітету: серед них є вінничанин

Служба безпеки України (СБУ) здійснила затримання трьох осіб, яких підозрюють у спробі продажу зброї та боєприпасів криміналітету. Їх затримали під час спеціальних операцій у Вінницькій, Миколаївській та Закарпатській областях, і вони вважаються організаторами незаконної торгівлі зброєю.

Зловмисники намагалися продати зброю та боєприпаси, які були знайдені в районах, які були деокуповані на півдні та сході України. Зафіксовано, що серед зброї, яку вилучили у затриманих, були російський танковий кулемет, гранатомети, снайперська зброя та вибухівка.

В Вінницькій області одному із затриманих вдалося підготувати цілий арсенал "трофейної" зброї та боєприпасів для продажу на загальну суму 3 мільйони гривень. Встановлено, що він купував пошкоджені зразки засобів ураження через спеціалізовані інтернет-платформи, відновлював їх бойові властивості та шукав покупців. Наприклад, російський АК-12 та снайперську гвинтівку Драгунова фігурант планував продати майже за 300 тис. грн.

На Закарпатті затримали очільника місцевої громадської організації, який у своїй машині зберігав ручний кулемет Дегтярьова з набоями. Його також підозрюють у розкраданні коштів, зібраних на потреби Збройних Сил України, і можливому інсценуванні замаху на себе та пограбуванні свого офісу для приховування слідів злочину.

У Миколаївській області співробітники СБУ виявили ще один схрон з бойовими засобами. Його "власником" виявився місцевий мешканець, який звозив в схованку зброю та боєприпаси з районів колишніх бойових дій на території області.

Затриманим вже повідомлено про підозру за  ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і вони залишаються під вартою. Зловмисникам може загрожувати до 7 років ув'язнення. Усю зброю та боєприпаси планують передати на потреби Збройних Сил України.



Переглядів: 547
Поширень: 0

Останні новини