Навчальні курси для керівників ОСББ у Вінниці: як долучитись та що там вивчають (деталі)

У понеділок, 23 жовтня, в нашому місті стартували щорічні навчальні курси для керівників ОСББ. На цих курсах вони матимуть можливість освоїти нові знання у галузях бухгалтерського обліку неприбуткових організацій, юридичних аспектів, а також у сферах укладання договорів, кадрового обліку, обробки документів, податкової та фінансової звітності ОСББ. За словами начальника відділу розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігоря Іванова, ці навчальні курси вперше проводитимуться в приміщенні Донецького національного Університету імені Василя Стуса. Навчання для голів правлінь є безкоштовним, оскільки воно фінансується з міського бюджету.

В такий спосіб Вінницька міська рада підтримує вінничан, які взяли на себе таку важливу справу як управління своїми будинками”, - зазначає Ігор Іванов.

У цьому році 20 голів правлінь ОСББ отримали можливість взяти участь у навчанні, присвяченому підвищенню професійної кваліфікації керівників об'єднань "Організація діяльності ОСББ". Навчання реалізується за спеціальною програмою. За словами голови правління ГО "Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Вінниця" Євгена Барановича, це навчання триватиме протягом п'яти днів і проводитиметься досвідченими викладачами, які мають як теоретичний, так і практичний досвід у цій сфері.

Протягом кожного дня навчання голови правлінь будуть дізнаватися щось нове що стосується безпосередньої діяльності об’єднань та отримувати фахові відповіді на актуальні запитання. В програмі - основи бухгалтерського обліку, діловодства, кадрові та юридичні питання, зокрема, щодо укладання договорів з підрядними організаціями, а також загальний огляд законодавства з питань управління багатоквартирним житловим будинком”, - зазначає очільник Ресурсного центру.

Для керівників об'єднань співвласників у нашому місті Ресурсний центр підтримки ОСББ раніше організовував навчання управителів на базі Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА), а також проводив бухгалтерські курси в співпраці з ТОВ "Знання". Загалом з 2017 року 133 особи пройшли навчання та отримали відповідні сертифікати. У цьому році, за словами Євгена Барановича, до участі в навчанні була сформована група, переважно з голів новостворених ОСББ. Наразі в місті Вінниця діє 876 об'єднань співвласників у 956 житлових багатоквартирних будинках.

Якщо голови правління Вінниці, які ще не проходили навчання, мають бажання отримати відповідні знання, просимо звертатись до РЦ підтримки ОСББ за адресою: Келецька, 65 (2-й поверх). Написавши відповідну заяву вони будуть запрошені на навчальні курси, які будуть організовані в наступних періодах”, - каже він.



Переглядів: 399
Поширень: 0

Останні новини