У Центрі реабілітації «Гармонія» кваліфікований логопед допомагає налагодити мовлення людям з інвалідністю

У Вінницькому міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з фізичними обмеженнями "Гармонія" імені Раїси Панасюк, надають різноманітні послуги для осіб із інвалідністю. Однією з таких послуг є професійна логопедична підтримка для поліпшення мовлення дітей і дорослих з особливими потребами.

«У Центрі реабілітації “Гармонія” ми надаємо соціальні, реабілітаційні послуги і послугу раннього втручання. Логопедія поєднує в собі риси усіх цих напрямків, адже заняття з логопедії мають і педагогічну, і фізичну, і соціальні функції. Мовлення – це важливий аспект нашого соціального життя, спосіб комунікувати з іншими. З цим і допомагає наш фахівець», – зазначає директорка центру реабілітації «Гармонія» Олена Чорнобривенко.

Логопединя Раїса Шастун-Нестерчук, яка працює в центрі реабілітації "Гармонія," має вражаючий сценічний досвід тривалістю 40 років як акторка театру та співачка. Завдяки своєму багатому вокальному досвіду вона володіє відмінним голосом, виразною інтонацією та чіткою вимовою звуків. Однією з її основних цілей є навчання цих навичок своїм підопічним.

Спочатку Раїса Василівна розпочала свою роботу в центрі "Гармонія" як волонтер, але пізніше отримала професійну освіту в області логопедії і з тих пір працює в якості логопеда для клієнтів цього центру. Вона має велику кількість підопічних, деякі з якими вже працюють з нею декілька років і досягли значних успіхів. Наприклад, вона допомогла людям, які раніше могли вимовити лише кілька звуків, розвинути своє мовлення. Прикладом є історія її підопічного, Павла, якому можна працювати над мовленням лише під час фізичної реабілітації або масажу через особливості його фізичного стану. Сьогодні Раїса працює із 13-річною Ангеліною, починаючи з масажу губ та щелепи, а потім логопединя сідає за синтезатор та проводить з підопічною розспівки. Так проходить заняття з вірної вимови звуків. Логопединя працює в центрі "Гармонія" щодня та має безперервний потік клієнтів. З одними з них вона працює кожен день, а з іншими достатньо кількох занять на тиждень.

«Потрібно завжди залишатися оптимістом і віддавати людям тепло, ділитися своєю енергією. Тоді буде легше працювати, і швидше буде видно результат», – ділиться секретами своєї праці Раїса Василівна.

Щоб дізнатися більше про послугу логопеда та інші послуги Центру реабілітації «Гармонія», телефонуйте за номером (0432) 507 - 504 або приходьте за адресою м. Вінниця, вул. Винниченка, 5, - повідомляє міська рада.



Переглядів: 494
Поширень: 0

Останні новини