Чому важливо вакцинуватись від грипу та як це зробити у Вінниці: детальна інформація

Міська рада продовжує закликати вінничан до імунізації від грипу. Станом на 20 жовтня проти грипу вакциновано 3282 мешканців Вінницької міської територіальної громади, з яких 703 - це діти. Згідно муніципальної програми "Здоров'я вінничан", жителям міста надається 50% відшкодування вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів. Крім того, діти без батьківського піклування та діти з інвалідністю отримують безкоштовну вакцинацію в рамках ініціативи "Вінничани важливі".

У департаменті охорони здоров'я наголошують, що грип - це дуже заразна та небезпечна хвороба. Найкращим засобом запобігання їй є вакцинація. Вакцину проти грипу можуть отримати як дорослі, так і діти віком від 6 місяців, якщо в них немає медичних протипоказань. Діти віком до 9 років, які раніше не були вакциновані проти грипу і не мали випадків захворювання на грип, повинні отримати дві дози вакцини з інтервалом у місяць. Всі інші потребують лише одну дозу. Після вакцинації імунітет формується протягом кількох тижнів.

Першочергово рекомендується імунізуватись наступним категоріям людей:

Медичним працівникам; Вагітним жінкам; Особам літнього віку; Пацієнтам із хронічними захворюваннями; Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Фахівці відділу охорони здоров'я також закликають мешканців Вінниці вакцинуватись проти COVID-19, оскільки ця небезпечна хвороба залишається актуальною. Крім того, можна отримати вакцину від COVID-19 разом із щепленням проти грипу.

«Грип – високозаразне інфекційне захворювання, яке може призвести до ускладнень та летальних випадків. Тому ми закликаємо вінничан не нехтувати власним здоров’ям та імунізуватись проти нього. Окремо варто наголосити на важливості вакцинації проти ковіду, оскільки останнім часом динаміка захворюваності на нього є невтішною. Щеплення проти грипу та ковіду можна зробити одномоментно. Також варто зазначити, що вакцина не гарантує того, що людина не захворіє, проте вона значно легше перенесе хворобу», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Також він додає, що наразі у Вінницькій громаді імунізація проти грипу здійснюється чотирикомпонентною вакциною «Джисі Флю», а проти ковіду вакциною «Пфайзер».

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.



Переглядів: 532
Поширень: 0

Останні новини